گوش کنید
عملیات دریایی "سوفیا" علیه قاچاق انسان در دریای مدیترانه، از امروز چهارشنبه ١۵مهر/ ٧ اکتبر، آغاز شد. با آغاز این عملیات، سواحل لیبی در مدیترانه عملاً در محاصره دریایی ناوهای اروپایی قرار میگیرد و قایقهای حامل مهاجران غیرقانونی به محض ورود به آبهای بینالمللی متوقف شده و به سواحل آفریقا باز گردانده خواهند شد. هم اکنون ٦ ناو جنگی متعلق به کشورهای اروپایی در این منطقه مستقر شده اند. به زودی، تعداد ناوهای جنگی اروپایی به ٩ ناو افزایش خواهد یافت. آیا این عملیات میتواند سیر شتابان پناهجویان و مهاجران به سوی اروپا را متوقف کند؟
حسین لاجوردی، جامعه شناس و مسئول انجمن پژوهشگران ایران در فرانسه، میگوید که این عملیات برای ممانعت از ورود آفریقایی تبارها به اروپا طرح ریزی شده است. شکار قاچاقچیان انسان که از سواحل لیبی برای اعزام پناهجویان و مهاجران این قاره استفاده می کنند نیزاز اهدف اصلی این عملیات است.
حسین لاجوردی اعتقاد دارد که این عملیات بر خلاف روح کنوانسیون ژنو سال 1951 در باره حقوق پناهندگان است. او میگوید، چنین اقدامی به هیچوجه نمیتواند، مانع از ورود پناهجویان گردد؛ پناهجویانی که در شرایط بسیار سخت ناگزیر هستند که زادبوم خود را ترک کنند و تمامی خطرها را به جان خریده و دل به دریا بزنند.
با توجه به اینکه یکی از اهداف این عملیات خنثی کردن قاچاقچیان انسان در این منطقه است، حسین لاجوردی اعتقاد دارد که این عملیات در این زمینه نیز نمی تواند موفقیت آمیز باشد. او تأکید میکند که قاچاقچیان همواره یک قدم جلوتر از پلیس هستند و راه های دیگری را پیدا می کنند برای اینکه بتوانند این پناهجویان را به اروپا اعزام کنند...